Üniversitemiz Kadın Hentbol Takımı Tokat’tan sonra Ankara’da da kupayla dönerek Türkiye şampiyonu oldu…

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ünilig Hentbol Süper Liginde

TÜRKİYE Üniversite Sporları Federasyonu Ünilig müsabakalarında Süper Lige çıkma mücadelesi veren temsilcimiz Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 6-12 Mayıs tarihleri arasında oynadığı 5 maçta 4 galibiyet alarak Türkiye şampiyonu oldu.

19-23 Aralık 2022 tarihleri arasında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ev sahipliğinde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen Ünilig Hentbol Bölgesel Lig Müsabakalarında tüm rakiplerini yenerek adını bir sonraki gruplara yazdıran Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Ankara’da Türkiye şampiyonu olarak gelecek sezon Ünilig Hentbol Süper Ligi’nde mücadele edecektir.

Süper Lige çıkma maçının ilk karşılaşmasında Gazi Üniversitesi’ni 38-29’luk skorla kazanan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, 2’nci maçında İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi’ni de 44-31 mağlup ederek 2’de 2 yaptı.

Gruptaki 3’üncü ve son maçında Yozgat Bozok Üniversitesi ile karşılaşan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi rakibine 61-45 mağlup oldu.

Grubunu 3 maçta 2 galibiyet alıp 2’nci sırada bitiren Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, yarı final maçında B grubu lideri Trakya Üniversitesi ile karşı karşıya geldi. Kırşehir temsilcisi rakibini 46-33 mağlup etti ve finale yükseldi.

Final maçında grup aşamasında kaybettiği Yozgat Bozok Üniversitesi ile karşılaşan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, bu kez rakibini 2 sayı farkla 41-39 mağlup etti ve Türkiye şampiyonu olarak adını Ünilig Hentbol Süper Ligine yazdırdı.


Karşılaşmaların oynandığı Ankara Spor Salonunda düzenlenen kupa töreninde şampiyon olarak gelecek sezon Üniversiteler arası Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nde mücadele edecek olan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi takımına ve antrenör/idareci Doç Dr Kazım KAYA’ya kupa ve madalyalarını Türkiye Üniversiteler Sporları Federasyonu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet GÜÇLÜ verdi.

Kadın Hentbol Takımımızı tebrik eder, süper lig mücadelesinde başarılar dileriz.