Üniversitemizde yürütülmekte olan EFQM çalışmaları kapsamında Modelin 2.3 Yaratıcılık ve İnovasyona Olanak Sağlama kriteri gereğince PR-035 Kıyaslama Prosedürü ve FR-638 Kıyaslama Formuna göre birimlerimiz kıyaslama çalışmalarını yapıyor. Bu kapsamda 2023 yılının ilk kıyaslama çalışması Fakültemiz ile Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi arasında yapıldı.

Üniversitemizin kendi bünyesinde yer alan birimlerin Kıyaslama Formunda belirlenen ölçütler doğrultusunda ve birimlerin benzer süreç ile performans ölçütlerini esas alarak, 2022 yılı Yönetimi Gözden Geçirme Raporunda yer alan verilere yönelik fakülteler arasındaki kıyaslamaları yapıldı.

- Kıyaslama birimlerinin karşılıklı yazışması

- Birimler tarafından kıyaslama ekiplerinin belirlenmesi

- Kıyaslama toplantısı için tarih, saat ve yer belirleyerek teyit etmeleri

- Birimlerin Kıyaslama Formunda yer alan verileri forma işlemesi

- Kıyaslama toplantısı yapılarak kıyaslama verilerinin karşılıklı değerlendirmesi

- Kıyaslama formunun doldurulması ve değerlendirmenin tamamlanması aşamalarından oluşan kıyaslama çalışmalarında birimlerin gelişmeye açık yönleri, iyileştirme faaliyetleri ve iyi uygulama örneklerinin belirlenmesi amaçlanıyor.

 Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi ile Spor Bilimleri Fakültesi arasında yapılan kıyaslama çalışmasına her iki Fakülte Temsilcileri ile Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin ŞİMŞEK, Kriter 2 Lideri Dr. Öğr. Üyesi İsa BAHAT ve Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa KAN katıldılar.